Taimipiha Joensuun kupeessa:

Tervetuloa ostoksille Ylämyllylle!

Avoinna ma-pe klo 10-18

 

Katso video!

Taimiston kuulumisia heinäkuussa 2018:

Opiskele helposti verkossa!

Kaipaatko ohjeita pihan perushoitoon?

 

Haluatko hoitaa pihaasi luonnonmukaisesti?

 

Kiinnostaako ruoankasvatus?

Apua suunnitteluun:

Mietityttääkö tämä?

Vilkaisepa tästä, onko samaa miettinyt joku muukin smiley!

Tilasin taimia, mutta en ole saanut mitään viestiä tai laskua sähköpostiini.

  • Todennäköisin syy on se, että olet antanut meille väärän sähköpostiosoitteen. Automaattinen tilausvahvistus tulee sinulle heti tilauksen jälkeen. Jos et saa sitä, osoitteesi on väärä. 
  • Toinen mahdollinen syy on, että sähköpostilaatikkosi on täynnä, eikä sinne enää mahdu postia.
  • Tai viestit on menneet roskaposti (spam) kansioon.

 

Milloin taimia toimitetaan?

Taimia toimitetaan vain kasvukaudella. Talvetamme kaikki taimet avomaalla, lumen alla. Taimistomme sijaitsee Joensuun kupeessa Itä-Suomessa, vyöhykkeellä IV. Keväällä pääsemme normaalisti aloittamaan puuvartisten toimituksen toukokuun alkupuoliskolla, perennojen toukokuun loppupuoliskolla - kesäkuun alussa. 

Lähetämme taimet vasta, kun ne ovat heränneet talven jäljiltä kasvuun. Ajankohta riippuu siis paitsi kevään etenemisestä myös ko. taimen luontaisesta kasvuunlähdöstä.

Syksyllä toimitamme taimia talven tuloon asti.

Avojuurisilla taimilla, jakotaimilla ja rönsyillä voi olla poikkeavat toimitusajat, mitkä mainitaan ko. kasvin kohdalla.

 

Mihin taimia toimitetaan?

Toimitamme taimia ihan kaikkialle Suomeen. Taimet toimitamme pääsääntöisesti Matkahuollon kautta, jolloin isojenkin taimien toimitus onnistuu helposti.

 

Voinko tilata taimia talvellakin?

Tottakai! Talven aikana tehdyt tilaukset talletamme huolellisesti. Kun kevät tulee, varaamme ja toimitamme taimet tilausjärjestyksessä. Jos siis haluat varmistaa, että sinulle riittää taimia, kannattaa tilaus tehdä jo keväällä.

Olemme sinuun yhteydessä, kun taimet olisivat toimitettavissa ja voit vielä siinä vaiheessa muuttaa tilaustasi.

Saat ajankohtaista tietoa kevään etenemisestä taimistolla ja taimien toimituksista, kun tilaat Pihakirjeen.

 

Miksi teillä on käytössä kaksi erillistä verkkokauppaa?

Eri tuotteiden ja palvelujen toimitus- ja maksuehdot ovat hyvin erilaiset. 

  • Taimia voimme toimittaa vain kesäkaudella ja elävän materiaalin ollessa kyseessä, tuotteiden saatavuus voi muuttua hyvinkin nopeasti. Jos käytössä olisi taimien ostamisessa verkkomaksumahdollisuus, se aiheuttaisi helposti runsaasti rahojen palatuksia ja muuta sählinkiä. Siksi taimimyynnissä tarkistamme aina tilauskohtaisesti taimien toimitustilanteen ennen laskutusta.
  • Digitaalisia tuotteita ja palveluja sekä elottomia tuotteita voimme toimittaa ympäri vuoden ja ympäri vuorokauden, ja niiden saatavuustilanne on aina tarkasti tiedossa. Siksi voimme tarjota näille tuotteille nopeampia toimituksia ja laajemmin myös maksuvaihtoehtoja

Näiden syiden takia olemme päätyneet kahden eri kaupan ratkaisuun. Holvi-kaupassa myydään digitaalisia tuotteita ja palveluja sekä elottomia tuotteita, tässä verkkokaupassa taas taimet, luonnonmateriaalit yms.

 

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ TUOTTEISTA:

Mitä tarkoittaa bokashin yhteydessä usein mainittu EM?

Lyhenne EM tulee sanoista Effective Microorganism, mikä tarkoittaa tehokkaita mikro-organismeja eli mikrobeja.

EM koostuu maitohappobakteereista, hiivasta ja fotosynteettisista bakteereista, jotka elävät yhdessä ja hyötyvät toinen toisistaan. Ne selviävät hengissä monissa eri ympäristöissä ja ovat vaarattomia meille.

EM sisältää useita eri kantoja tehokkaita ja hyödyllisiä mikrobeja, jotka on tuotettu luonnollisesti prosessoimalla, ilman kemiallista syntetisointia tai geneettistä ohjausta.

 

Mitä tarkoittaa "taimia kasvatetaan kysynnän mukaan"?

Jotkut taimet eivät jaksa ruukussa kasvaa montaa vuotta. Näitä kasveja emme lisää rutiininomaisesti joka vuosi, vaan kasvatamme taimia vain, jos niille on kysyntää. Jos jokin tällainen taimi kiinnostaisi sinua, pistä meille viesti. (Esim. "kysy tästä tuotteesta" linkin kautta.) Ilmoitamme sinulle, milloin ko. kasvin taimia voisit saada. 

Joidenkin kasvien osalta ruukutamme niitä vain tilausten mukaan. Tällöin toimitusaika saattaa olla 3-6 viikkoa, jopa pidempikin.